Câțiva metri de imagine…

banner-cgentea-scaled.jpg

Pitești, 2020. Anul în care FC Argeș revine în primul eșalon al fotbalului românesc, după o absența de 11 ani. De asemenea, este anul în care vor avea loc alegerile locale (27 septembrie).

Am asistat în ultimele zile la un spectacol dezolant, derulat în special în mediul online, în care actor principal a fost liderul PSD Pitești, și candidat pentru funcția de primar al Piteștiului, Cristian Gentea. Sau „domnul președinte al FC Argeș”, cum îi spun slugile obediente, titulatura care, între noi fie vorba, nu-l deranjează, dimpotrivă.
Am văzut comentarii pline de ridicol, venite din partea unora care cred că se pricep atât la fotbal, cât și la politică, că na, așa e romanul.

Pentru că sunt un tip vertical, am să spun că domnul Gentea are unele merite în evoluția sportului argeșean, și în special a echipei de fotbal, la fel cum are și destule bile negre. Ca să le amintesc pe cele mai importante (bile negre): eșecul de ordin juridic care a generat aberația de titulatura actuală – „Campionii FC Argeș”, conflictul care a dus la eliminarea imaginii lui Nicolae Dobrin de pe toate materialele promoționale, lipsa aproape totală de reușite în domeniul promovării și valorificării brandului FC Argeș, de atragere a mult promișilor investitori.

Nu știu cine îl consiliază în această campanie electorală pe domnul Gentea, dar (cel puțin) pe partea sportivă o face foarte prost… Să te duci la statuia lui Nicolae Dobrin, însoțit de câțiva „lăudători” din presă locală, să depui o coroana de flori, când tu, ca reprezentant al autorității locale, ești parte implicată în litigiul care disociază FC Argeș de Nicolae Dobrin?!, mi se pare o maximă ipocrizie!

Că tot vorbim despre imagine, domnule Gentea, văd o mulțime de bannere de pe care ne priviți plin de încredere că veți fi următorul primar al Piteștiului. Nu le-am numărat, dar sunt destul de multe, în tot orașul. Sunt convins că dumneavoastră aveți idee cam câți metri însumează. Revenind la fotbal, uitându-mă la antrenamentele echipei alb-violete, la poze, pentru că la acțiunile echipei au acces doar lăudătorii fideli partidului, văd, pe fundal, niște… cruci.
Am văzut pe pagina de Facebook a clubului această imagine dezolantă:

Ce ziceți, reușiți să achzitionati măcar 100 de metri de material similar cu cel din care sunt realizate bannerele de campanie, pe care să-l amplasați pe lateralele terenului de antrenament, partea dinspre cimitir? Pentru că suntem în Liga 1, e un alt nivel, pentru că imaginea contează, nu-i așa?
Tot referitor la imagine, n-ar strica să va uitați puțin spre Craiova, să vedeți cum lucrează profesioniștii. Știu, e diferența de la cer la pământ, dar, treptat, se pot face pași în această direcție. Totul e să vrei, și să ai oameni specializați în acest domeniu.

Să ne revedem sănătoși la meciurile din Liga 1. Hai FC Argeș!

Apropo, să nu uit, faptul că mi-ați negat posibilitatea de a asista la partida care a consfințit promovarea în prima liga, refuzandu-mi acreditarea în mod total discriminatoriu, la meciul FC Argeș – UTA, este o altă mare bilă neagră!
La final, v-am salutat de dincolo de gard, pentru că bucuria nu poate fi îngrădită de acțiunile unor indivizi aflați temporar în anumite funcții de decizie în cadrul Asociației Campionilor.

Sergiu Barbu – piteștean, suporter, liberal (în gândire și în exprimare, neafiliat politic), cetățean cu drept de vot.

Comentarii Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top
error: Conținut protejat!