Scrisoare deschisă către suporteri

srg-tribuna.jpg

Numele meu este Sergiu Barbu. Sunt pasionat de fotbal. Mi-a plăcut dintotdeauna.
Primele amintiri legate de sportul rege datează de pe la vârsta de 4 ani, asta însemnând începutul anilor 80. Îmi amintesc (ca niște flash-uri) unele momente: stadionul plin până la refuz, pe genialul Dobrin aflat la apogeul carierei, gustul minunat de „Brifcor” savurat în pauza meciurilor, la protocolul de pe stadionul din Trivale. Cam asta a fost începutul.

Acum, la 40 de ani distanță, mă puteți vedea din nou în tribunele stadionului care poartă numele celui mai bun fotbalist român – Nicolae Dobrin. Din 2017, când am revenit în România, moment ce a coincins cu renașterea echipei FC Argeș, cred că am lipsit doar la 3-4 partide.

Am participat din postura de iubitor de fotbal, iar ulterior (și) ca jurnalist. Am fost prezent la majoritatea acțiunilor echipei de fotbal (meciuri oficiale, amicale, antrenamente, conferințe de presă, la diferite acțiuni sociale/umanitare etc.). M-am implicat, în măsura cunoștințelor și a posibilităților, în susținerea echipei FC Argeș și în promovarea valorilor și a spiritului alb-violet. Am creat și dezvoltat o comunitate online dedicată suporterilor.

NU am beneficiat de niciun avantaj din partea clubului FC Argeș, n-am avut nicio colaborare care să presupună vreun beneficiu material sau de alt ordin, dimpotrivă, am investit timp și bani în acest proiect. Am făcut-o din pasiune.

Știți care este răsplata pentru sutele de ore petrecute în frig sau în arșița soarelui, la Pitești sau pe diferite stadioane, pentru a imortaliza respectivele imagini/video, pe care le-am oferit celor de la club, de fiecare dată când mi-au cerut să îi ajut, și pentru care, de cele mai multe ori, n-au avut măcar decența să indice sursa?

Răspuns: Primăria Pitești m-a acționat în judecată, după ce, în prealabil, ofițerul de presă al clublui m-a avertizat că un anumit domn, reprezentant al PSD, care în urmă cu 2 ani mă aprecia foarte mult pentru implicarea în acest proiect (ce ironie!), este deranjat de siteul dedicat suporterilor.
Dosarul se află pe rolul Tribunalului București: http://portal.just.ro/3/SitePages/dosar.aspx?id_inst=3&id_dosar=300000000893927

Nu este singurul proces. Am cinci (5)! Așa se procedează pe la noi: dacă ești critic cu aleșii locali (chiar dacă pe bună dreptate), dacă nu pot să te convingă, caută alte modalități de a te discredita, de a te intimida. Una dintre metode este deschiderea a cinci (5) procese simultan. Atât au putut 🙂

Există o multitudine de siteuri, pagini și grupuri de Facebook dedicate suporterilor echipei FC Argeș. Nimeni din cadrul clubului n-a fost deranjat de acest lucru, singurul împotriva căruia s-au îndreptat în instanță, sunt eu.

Ca să înțelegeți cum au stat lucrurile, și pentru a demonta toate minciunile care s-au vehiculat în legătură cu acest subiect, o să fac un scurt rezumat:

Proiectul a demarat pe 16 iunie 2017, când am cumpărat domeniul „fcarges.club”, în ideea realizării unui club al suporterilor alb-violeți. Pe 18 iunie 2017 a fost creată o pagină de Facebook dedicată suporterilor, prezența în mediul online fiind completată cu un grup de Facebook și un canal YouTube, toate cu același nume: „FC Argeș Fans”.

Nu mi-am propus niciodată să mă substitui clubului FC Argeș (cum greșit au înțeles sau au afirmat unii), atât pe site cât și pe pagina de Facebook este specificat clar, încă de la început, că aceste proiecte sunt realizate de suporteri, pentru suporteri, că nu reprezentăm clubul FC Argeș, că nu organizăm nicio acțiune în numele clubului. Pentru a evita astfel de discuții, în mod conștient am angajat un specialist care a realizat elemente grafice distincte față de cele utilizate de clubul FC Argeș Pitești.

În data de 17 iulie 2017, clubul FC Argeș a cumpărat propriul domeniu de internet, „fotbalclubarges.ro”, care, împreună cu pagina de Facebook, „Fotbal Club Arges Pitesti”, au devenit canalele de comunicare oficiale ale clubului.

Pe 20 noiembrie 2018 am achiziționat domeniul „fcarges.ro” și am transferat conținutul de pe vechiul domeniu (fcarges.club) pe noul domeniu (fcarges.ro). A fost cumpărat ca orice alt domeniu, respectând principiul utilizat de RoTLD – „primul venit, primul servit”, în termeni populari, a fost cumpărat în momentul când a devenit liber.

O precizare foarte importantă, pentru a răspunde detractorilor care au lansat în spațiul public o mulțime de minciuni în legătură cu acest subiect: domeniul respectiv NU a aparținut niciodată în ultimii 15 ani clubului FC Argeș, nu au fost interesați să îl cumpere/dețină. NU am cerut nimănui niciun ban, nici nu mi-a fost propusă vreo suma, nici nu intenționez să îl vând. A fost o perioada în care m-am gândit să îl donez clubului, dar acum, după toate aceste evenimente, mi-a dispărut acest gând.

De-a lungul ultimilor 15 ani, siteul oficial al clublui a fost „argesfc.ro”, în era Penescu, iar începând cu 2017, așa cum am menționat anterior, „fotbalclubarges.ro”.

Pe 4 iulie 2019, din cauza unor „minți strălucite”, „Fotbal Club Argeș Pitești” a devenit „ASOCIAȚIA CLUBUL SPORTIV CAMPIONII FOTBAL CLUB ARGEȘ”, titulatură sub care echipa evolueaza în această editie a ligii secunde. A fost o greșeală imensă de rebranding, pe care nimeni nu și-o asumă, ba, mai mult, sunt unii care fac un titlu de glorie din asta. Așa se întâmplă când nu ai habar ce înseamnă branding, imagine, promovare.

O altă greșeală, la fel de mare, este și realizarea unui nou site, „fcarges-pitești.ro”, care va fi lansat în curând. Mă refer strict la partea de marketing/branding, nu la cei care îl realizează propriu-zis (scriu negru pe alb, pentru că sunt unii care nu înțeleg aceste lucruri).

Ca o concluzie: ce n-au înțeles oamenii ăștia este că, în viață, totul e trecător, nimeni nu este efemer într-o anumită funcție, pot exista dezamăgiri, poți pierde multe lucruri. Ceea ce nu îmi pot lua ei, este iubirea pentru fotbal, plăcerea de a fi prezent pe stadion și de a susține echipa pe care am văzut-o pentru prima dată, în urmă cu 40 de ani.

Hai FC Argeș!

PS: să nu uit, ca să înțelegeți cam cum stau lucrurile, vă spun că i-am întrebat, atât pe primarul Cornel Ionică, cât și pe Cristian Gentea, ce am făcut așa de rău, de m-au acționat în instanță. Ionică m-a trimis la Gentea, Gentea m-a trimis la Ionică. Când erau amândoi în tribuna oficială, i-am întrebat din nou. S-au uitat unul la altul și au ridicat din umeri…

Foto credit: Gabriela Neacșu

Comentarii Facebook:

Share this post

2 Replies to “Scrisoare deschisă către suporteri”

  1. jan spune:

    trebuie sa facem marketing ca in occident si sa lasam orgoliile.

  2. fan fcarges spune:

    Respect, omule! Imi pare sincer rau ca ti se intampla chestiile astea, cum imi pare sincer rau ca FC Argesul nostru la care tinem de mici nu va scoate capul in civilizatie prea curand, cu „mintile astea luminate” care conduc clubul. Stam si ne uitam cum echipe care nu spun nimic fac performanta in ro, spre exemplu CFR Cluj , care aduna trofee cat toata provincia la un loc, si echipe cu traditie , gen noi, ne scaldam in mediocritate pentru nu stiu cat timp…

    Sper ca procesele deschise impotriva ta sa dispara foarte repede sau sa fie inchise (nu ma pricep la chestii judiciare) asa cum sper sa dispara si nimicurile care conduc clubul nostru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top
error: Conținut protejat!