Federația Română de Fotbal nu va sancționa clubul Rapid pentru încălcarea protocolului medical

fca-rapid-pitesti.jpg

Încălcarea protocolului medical de către Rapid va rămâne nesancționată, în ciuda plângerilor adversarilor din play-off-ului Ligii 2, care au fost revoltați că giuleștenii au încălcat condițiile de pregătire impune de autorități.

”Sunt plângeri din partea aproape tuturor cluburilor din Liga a 2-a. Subiectul sancţiunilor este unul discutat cu cluburile de Liga 1 şi Liga a 2-a. Toate cluburile, atât cele din Liga 1, cât şi cele din Liga a 2-a, au susţinut că nu este nevoie să aplicăm sancţiuni pe linie sportivă. Prin urmare, astăzi, Rapid sau orice alt club care ar încălca protocolul medical nu poate fi sancţionat din punct de vedere sportiv. Ci doar de către o instituţie a statului, care ar putea să aplice o amendă contravenţională”,

a declarat președintele FRF, Răzvan Burleanu.

În play-off-ul de promovare vor juca UTA Arad (25 puncte), CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele (ambele cu câte 20 de puncte), FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid (toate trei cu câte 19 puncte). Mini-turneul de cinci etape ar trebui să debuteze pe 4 iulie, iar programul meciurilor încă nu a fost stabilit. Primele două clasate din acest play-off vor promova în Liga 1, iar echipa care termină pe locul 3 va juca baraj de promovare.

PS: Am susținut încă de la început că declarația făcută de Cristian Gentea, care amenința cu retragerea echipei FC Argeș din competiție, este o inepție. Domnul Gentea ar fi trebuit să știe, dacă tot a participat la videoconferințele cu FRF, că nu există prevăzute sancțiuni de ordin sportiv pentru încălcarea unui protocol medical.

Comentarii Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top
error: Conținut protejat!