S-a decis modul în care se încheie sezonul de Liga 2: Play-off cu primele 6 echipe, cu înjumătățirea punctelor

fca-uta.jpg

După mai multe discuții pe care Federația Română de Fotbal le-a avut cu reprezentanții cluburilor de Liga a II-a, în încercarea de a găsi cea mai bună soluție pentru reluarea competiției întreruptă din cauza pandemiei de cornavirus, reprezentanții forului care guvernează activitatea fotbalistică în România au decis ca Liga a II-a să se reia cu un sistem play-off, cu înjumătățirea punctelor, în competiție urmând să intre primele șase clasate: UTA, cu 25 de puncte, CS Mioveni și Turris Turnu Măgurele – 20 de puncte – FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid București cu 19 puncte.

FRF a propus cluburilor din Liga 2 trei scenarii pentru încheierea acestui sezon:

1- disputarea tuturor celor 14 etape rămase din acest retur.
2- play-off între primele șase echipe (care și-au și depus dosarul de licențiere pentru Liga 1) și play-out în două grupe de câte șase echipe. Ultimele două clasate în cele două serii urmau să retrogradeze în Liga 3, iar formațiile de pe locul 5 ar fi jucat un meci de baraj pentru menținerea în Liga 2.
3- play-off între primele șase echipe (care și-au și depus dosarul de licențiere pentru Liga 1) și ”înghețare” a sezonului pentru restul cluburilor din Liga 2, fără a mai retrograda nimeni.

După prezentarea acestora, variantele au fost supuse la vot, iar majoritatea a decis. Dunărea Călărași a votat pentru scenariul 1, UTA și Metaloglobus s-au abținut, iar celelalte 15 cluburi au votat pentru scenariul 3. Nimeni nu a fost de acord cu scenariul 2, care ar fi adus un număr egal de meciuri pentru toate echipele.

Play-off-ul va începe pe 4 iulie, când se va disputa prima partidă. Celelalte etape vor avea loc în datele de 11 iulie, 18 iulie, 25 iulie și 1 august. Barajul pentru promovarea în Liga 1 e programat pe 5 august.

UTA, CS Mioveni și Turris Turnu Măgurele vor disputa 3 meciuri pe teren propriu și 2 în deplasare, în timp ce FC Argeș, Petrolul și Rapid vor juca 2 meciuri acasă și 3 în deplasare.

Comentarii Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top
error: Conținut protejat!