FC Argeș: despre fotbal, politică și pariuri

nicolae-dica.jpg

FC Argeș se zbate în mediocritate. Și o face încă de la revenirea în fotbalul românesc (celebra rebrănduire). Cauzele acestui parcurs jenant sunt ușor de identificat. Se rezumă la trei inițiale: PSD.

Președintele FC Argeș, Cristian Gentea, secondat de primarul Cornel Ionică, anunță că autoritățile locale au asigurat toate condițiile necesare pentru obținerea performanței.

Este o mare minciună. Ce performanță poate realiza o echipă care nu are drept de promovare – din cauza incompetenței celor care decid destinele clubului? Ce motivație au acești jucători? Să fim realiști, singurul obiectiv real este evitarea retrogradării.

Condiții excelente de pregătire? Să fim serioși… un „cantonament” efectuat la Ștefănești (la 3 km de Pitești) și unul la Curtea de Argeș – ambele doar pentru a băga niște bani în buzunarul unor vechi prieteni, amicale cu echipe no name, și astea atunci când s-au disputat, pentru că nu toți adversarii au reușit să onoreze înțelegerile, acestea au fost condițiile oferite. Știți când echipa a efectuat ultimul antrenament pe terenul central? Se întâmpla în 2018.

Sigur, putem vorbi și despre antrenori, despre calitatea jucătorilor, despre tactică, dar și aici ne întoarcem de unde am plecat, adică ne învârtim în cerc. Un cerc vicios. Când realizezi transferuri în parcarea din spatele primăriei, nu poți obține performanță. Când ai în lot niște jucători pe care i-ai găsit acolo când ai preluat echipa, și când ți se spune că nu poți renunța la ei, nu poți spera la un parcurs pozitiv.
Când unica preocupare a unor componenți ai lotului este plasarea biletului câștigător la pariuri, chiar dacă rezultatul este în dauna echipei, nu poți spera la o clasare pe podium.

Ce se întâmplă când lucrurile nu merg? Simplu: ignori problemele reale, anunți că jucătorii nu își vor încasa primele de victorie, apoi, când realizezi că ești ridicol – pentru că jucătorii nu încasau nicio prima, le blochezi salariile și dai un ultimatum antrenorului. Și ca să închizi gura „prostimii”, faci un anunț populist, declari că urmează să ai (din nou) discuții cu un potențial investitor care rămâne întotdeauna secret – ce convenabil, nu?

Emil Săndoi va pleca. Și sunt sigur că o va face fără să vorbească despre ce se întâmplă de fapt la FC Argeș. Pentru că așa este el – un gentleman.

Cine va veni? Vom vedea. De fapt, veți vedea. Pentru naivii care cred că plecarea lui Șandoi va rezolva problemele, îmi pare rău, se înșeală amarnic. Sunt unii care visează la noi transferuri, la rezolvarea peste noapte a problemelor de natură juridică, la promovarea pe prima scenă a fotbalului românesc. Sunt visuri deșarte…

Noul antrenor va afla că bugetul din sezonul următor va fi același sau chiar mai mic decât cel actual, forma de organizare va fi tot de drept public, în conducerea clubului vor fi aceiași oameni, aceleași „cumetrii”, că nu va exista posibilitatea de a valorifica marca, practic, va fi o preluare a tuturor problemelor din acest moment. Rezultatele sunt ușor de anticipat.

Îndrăznește să crezi!

Comentarii Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top
error: Conținut protejat!