O victorie obținută cu inima

FC Argeș a învins cu scorul de 1-0 formația CS Sportul Snagov, într-o partidă disputată în  cadrul etapei a 9-a a Ligii secunde.
A fost o partidă în care alb-violeții au arătat o atitudine și o determinare care au lipsit în meciurile precedente, ceea ce dovedește că jucătorii au înțeles mesajul transmis de conducerea tehnică: doar cu ambiție și cu determinare se poate obține performanță.

Disputa din Trivale a fost una echilibrata, Sportul Snagov fiind o echipă destul de incomodă, diferența fiind făcuta de Vasile Buhăescu, cel care a marcat unicul gol al meciului, în minutul 63.
Prezent la conferința de presă, Iulian Crivac, antrenorul secund al formației noastre a ținut să remarce această schimbare de atitudine:

„Felicit jucătorii pentru dăruire şi pentru efortul pe care l-au depus. Sunt trei puncte importante, chiar dacă au fost obţinute după un scor de 1-0. Buhăescu este un jucător cu experienţă şi asta aşteptăm de la el, să înscrie în momentele grele. Am avut şansa de a închide jocul dar nu am făcut-o. Astăzi am jucat cu determinare şi cu ambiţie nu numai pe faza de atac, ci şi pe apărare. Am băgat piciorul la minge, am fost agresivi, câteodată inventivi. Cine face rabat de la efort este duşman cu mine la FC Argeş. La ultimele meciuri pierdute, au fost greşeli în lanţ, care la nivelul ăsta, nu trebuiau să fie. Cel mai important este să nu primeşti gol. Eu eram mulţumit şi cu 1-0 chiar dacă nu era un joc bun. Am făcut un meci bun, am avut ocazii, am dat şi golul, am făcut presiune pe adversar. Bine că ne-am apărat şi nu am luat gol în zece oameni. Totul pleacă de la atitudine şi de la psihic.”

Antrenorul oaspeților, Valeriu Răchita a salutat faptul că o echipă de tradiție a fotbalului românesc a revenit în competiție, dar a avut și o remarcă prin care a „taxat” aspectul arenei din Pitești – care arată la fel ca in vremurile în care el evolua aici cu Petrolul sau cu Steaua, sperând la o implicare mai puternică a autorităților locale pentru susținerea echipei etalon a Piteștiului:

„Mă bucură faptul că s-a reluat istoria lui FC Argeş şi că echipele de tradiţie cum sunt FC Argeş, Petrolul, Farul, U Cluj revin în prim-planul fotbalului românesc. Era păcat ca aceste simboluri să dispară. Sper la mai mult din partea autorităţilor locale şi judeţene ca această echipă să fie ajutată, pentru că nu avem foarte multe repere din punct de vedere sportiv în Româna, iar FC Argeş chiar este un reper.”

 

FC Argeş: Grecu – Oancea, Vişa, Şerbănică, Stan – Năstăsie, Şerban, Raul Costin (cpt.), David Andrei(’67 Panait), Buhăescu(’86 Costin Stoica), R. Grecu(’90 Catalin Barbu).
Antrenor: Iordan Eftimie

Anca Trip – Şt. Vlădoiu, V. Lică, I. Şerban, Bg. Stancu – Al. Radu (cpt.)(Voineag 79′), Cr. Munteanu (Neaţă 67′) – Braga, Borţoneanu (Alin Manea 61′), Bustea – L. Dobre
Antrenor: Valeriu Răchită

Comentarii Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top
error: Conținut protejat!