Cluburile din Liga 2 doresc schimbarea regulamentului privind barajul de promovare/menţinere în Liga 1

lpf.jpeg

Noul sezon al Ligii 2, ediţia 2017-2018, ar trebui, în mod normal, să înceapă cu 20 de echipe şi să aibă un sistem de promovare/retrogradare asemănător cu ediţia care tocmai s-a încheiat. Astfel, primele două clasate vor promova automat în Liga 1, în timp ce clubul aflat pe poziţia a treia va juca barajul de promovare cu echipa de pe locul 6 din play-out-ul Ligii 1. În partea opusă a clasamentului, ultimele cinci clasate vor retrograda în Liga 3.

Totuşi, cei şase conducători de cluburi (n.r. – Claudiu Drăgan – UTA, Marius Cociu – ASU Poli, Marcel Ghergu – Chindia, Constantin Stancu – CS Mioveni, Auraş Braşoveanu Dacia Unirea şi Cătălin Împăratu – CS Baloteşti) care au participat miercuri la Comisia Ligii a 2-a au venit cu o propunere care va fi înaintată de Auraş Braşoveanu în viitoarea şedinţă a Comitetului Executiv al FRF.

Cluburile din eşalonul secund vor ca sistemul barajului de promovare/menţinere în Liga 1 să fie schimbat în noua ediţie de campionat, astfel echipa din Liga 2 care va fi calificată în această fază să aibă mai multe şanse de victorie, respectiv promovare. Se doreşte ca barajului să nu se mai dispute în dublă manşă, pe terenul fiecărei echipe participante, ci într-un singur meci, pe terenul clubului mai slab cotat, deci al reprezentantei din Liga 2.

„S-ar putea să apară o noutate la baraj. Va fi o propunere a Ligii a 2-a în primul Comitet Executiv cu privire la desfăşurarea barajului, astfel încât vom propune să se desfăşoare într-o singură manşă, pe terenul echipei de Liga a 2-a. Aşa a decis Comisia Ligii a 2-a”

a declarat Auraş Braşoveanu, membru reprezentant al cluburilor din Liga 2 în Comitetul Executiv al FRF.

Comentarii Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top
error: Conținut protejat!