Victoriile care nasc controverse…

Căderea cortinei peste sezonul de toamnă al actualei ediții a Liga 2 Casa Pariurilor găsește echipa piteșteană într-un amestec de bucurie și contradicții.

Paradoxal, nu? Victoriile nasc controverse. Având un procentaj excelent, 83,3% (5 victorii din 6 partide), cuplul de antrenori interimări Augustin Eduard – Paul Ciobanu sunt în postura de a fi înlocuiți.

Primăria Pitești, cea care decide destinul echipei din Trivale are de făcut o alegere care este foarte dificilă: să continue colaborarea cu cei care au readus echipa pe traiectoria spre revenirea în elita fotbalului românesc sau să respecte o înțelegere de principiu făcută în urmă cu ceva timp, cu tehnicianul Emil Săndoi.

Reacțiile apărute în mediul online (din partea suporterilor) converg în mare proporție spre continuarea colaborării cu actualului staff tehnic. A fost emis și un comunicat al Peluzei Nord care susține această variantă de continuitate.

Desigur că nu suporterii sunt cei care decid antrenorii, ei pot avea opinii.
Oricum, capitolul „suporteri” este unul pe marginea căruia se poate face o discuție foarte amplă… suporterul argeșean este unul special: este activ în mediul online (Facebook), dar lipsește cu desăvârșire din tribune, lucru remarcat și de actualul tehnician, Augustin Eduard:

„Chiar mă miră ca după 3 victorii, dintre care 2 în deplasare, să nu fie stadionul cel puțin jumătate plin… îmi dă de gândit foarte mult, pentru că dacă vă uitați pe rețelele de socializare, sunt foarte multe comentarii, iar la meci, practic, vin cei care chiar doresc să vadă această echipă la lucru, din păcate foarte puțini.”

Așa cum scriam într-un articol anterior, este regratabil că Facebook a devenit  peluza din care încurajăm echipa și ne omagiem legendele.

Viitorul lui FC Argeș depinde de astfel de alegeri, grele dar necesare.
Cred că nu trebuie să judecăm așezați pe un val de entuziasm, care se poate disipa la fel de rapid cum a fost creat.
Trebuie să existe un proiect serios, e nevoie de viziune, de oameni competenți, și nu în ultimul rând de un buget care să permită susținerea unei astefel de construcții care să conducă spre marea performanță.

Rămâne să vedem ce va fi…

Hai FC Argeș!

PS1: când spun „rămâne să vedem ce va fi”, mă refer la viitor, decizia în privința antrenorului fiind deja luată: Emil Săndoi va antrena FC Argeș.

PS2: spre deosebire de unii pseudo-ziaristi din presa locală, nu am scris despre noul antrenor (deși stiam numele lui de mult timp) din respect pentru munca celor 2 antrenori interimari.

Comentarii Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top
error: Conținut protejat!