Zbor frânt…

Ionica-Gentea.jpg

Vești proaste pentru iubitorii fotbalului argeșean.
Primarul Cornel Ionică și Cristian Gentea, președintele Consiliului de Administrație al clubului FC Argeș, au participat la o conferință de presă în care au confirmat ceea ce se știa deja: Primăria Pitesti nu va mai putea sprijini financiar echipa alb-violetă în eventualitatea în care FC Argeș ar promova în Liga 1.

Situația este cauzată de legislația existentă, care nu permite finanțarea cluburilor de drept public de către autoritățile locale, condiția pentru că FC Argeș să obțină licența pentru a participa în Liga1 fiind ca forma de organizare să fie de drept privat.
Problema este că termenul în care se poate efectua această schimbare este unul extrem de scurt (schimbarea se poate face doar în intervalul 1 – 30 iunie).

Soluția este reprezentată de modificarea legislației, pentru ca autorităţile locale să poată sprijini sportul.

Personal, nu văd posibilă o asemenea modificare, mai ales dacă mă gândesc la numele pe care primarul Piteștiului le-a enumerat în conferința de presă, și pe al căror suport mizează: Călin Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea, Viorica Dancilă, Paul Stănescu, Ioana Bran, Eugen Orlando Teodorovici, Robert Negoiță, Șerban Valeca, Mircea Drăghici, Simona Bucura, Andrei Gerea, Cătălin Rădulescu, Emilian Dragnea, Dan Manu.
În opinia mea, respectivii nu au nicio afinitate pentru sport.

O altă soluție ar fi atragerea unor investitori privați, care să preia echipa, dar aceasta este doar o utopie.
Îl mai crede cineva pe d-ul Gentea, care cu puțin timp în urmă ne spunea că în scurt timp vom vedea noi sponsori alături de echipă, iar în conferința de presă de ieri a recunoscut că FC Argeș se bazează pe aceeași 3-4 sponsori, care contribuie cu sume modice?

Edilul piteștean susține că Primăria Pitești poate susține echipa și în Liga 1:

„Nu ne temem de cheltuielile pe care le vom suporta dacă echipa va ajunge în primul eşalon. Atunci vor veni bani şi din drepturile de televiziune. Practic, cheltuielile noastre, ale Primăriei, vor fi ca şi acum, când echipa joacă în liga secundă. Diferenţa de bani va fi reprezentată de drepturile de televiziune.”

Ceea ce omite primarul Piteștiului este faptul că bugetul pentru Liga 1 nu poate fi la acelasi nivel cu cel actual.
Deasemenea, în prima ligă nu poți evolua cu același lot de jucători, deci este obligatoriu să aloci un buget consistent pentru transferuri. Altfel… vei putea achiziționa doar jucători de mâna a 2-a, care nu sunt dpdv valoric peste cei existenți în lotul actual, varianta în care menținerea pe prima scenă a fotbalului este aproape imposibilă.

Aș vrea să mă înșel, ca toate aceste probleme să se rezolve în timp util, pentru că FC Argeș să poată reveni acolo unde îi este locul – pe prima scenă a fotbalului românesc, dar în condițiile actuale, optimismul meu este acoperit de pesimismul realității în care trăim…

PS: o altă problemă este reprezentată de contestația depusă în instanță de secretarul general al AJF Argeș, Viorel Ilinca, care susține că o altă entitate este continuatoarea istoriei alb-violete. Acest subiect va fi detaliat într-un alt articol.

Comentarii Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top
error: Conținut protejat!